Minska brandrisken genom att städa

Risken för brand och hur städat ditt hem är har faktiskt ett samband. Mycket damm i närheten av överhettade elektriska prylar är en återkommande brandorsak. Städa mer och på rätt sätt, så minskar du risken för brand i din bostad.

Få bort dammet

Att städa sitt hem är ett enkelt sätt att minska risken för brand. Så gott som alla använder mobiltelefoner, mobiler och surfplattor. Det är vanligt att våra laddare blir varma och lite överhettade. Detsamma gäller kylskåp, frysar, tvättmaskiner och torktumlare. Elektriska prylar som kan bli överhettade och orsaka en brand, särskilt om det finns massa damm i närheten. Men det är inte alltid lätt att komma åt dammet. Det kan vara krångligt att dra fram spisen och kylen, eller att bara lyckas komma åt dammet. De flesta av oss har dessutom mycket annat att göra i vardagen. Då är det smart att låta en städfirma gå igenom bostaden ett par gånger varje år. Eller varje vecka om du verkligen inte vill eller har tid att städa. Du nyttjar rotavdraget, får ett dammfritt hem och minskar risken för brand. Anlita qleano.se/ som erbjuder städservice över hela landet. De kan veckostäda, putsa dina fönster, och naturligtvis komma någon gång emellanåt för att verkligen göra ditt hem riktigt dammfritt.

Minska risken för brand

Förutom att städa ditt hem och få bort farliga dammtussar, så är det smart att gå igenom din gamla elektronik. Om dina laddare brukar bli väldigt varma när du laddar mobilen eller datorn, så är det klokt att köpa nya. Du laddar din mobil och det blixtrar till från uttaget. Säkringen i rummet går. Då bör du ringa en elektriker, för att försäkra dig om att du inte har fått en brandskada i elledningarna. Det finns många hus som har börjat brinna på grund av dåliga mobilladdare som skapat en gnista i elledningarna. Gnistan kan ligga och pyra under flera dagar, innan branden blossar upp. Så låt en städfirma städa igenom din bostad och se över dina laddare, så minskar du risken för brand avsevärt.